als A.L.S. alles lam legt
een documentaire van
Aristos BouļusBeeld DVD

Inhoud van de film
In de documentaire komen alle aspecten van de ziekte Amyotrofische Lateraal-Sclerose aan de orde. A.L.S. is een neuro-musculaire ziekte die in gemiddeld drie jaar tot de dood voert. Wat is het precies? Wat is het om deze ziekte te hebben? Wat betekent het voor de partner en voor de (vrijwillige) verzorgers? Wat houdt het beslissingsproces in om euthanasie aan te vragen, terwijl je eigenlijk gewoon door wilt leven? Hoe is het om een volkomen helder hoofd te hebben, maar een lijf dat niet meer 'mee wil doen'? Drie mensen met A.L.S., hun partners en de vrijwilligers werden gedurende zo'n twee jaar gevolgd.

Deze documentaire wordt als zeer aangrijpend ervaren en is wellicht minder geschikt voor kinderen.

Videofragmenten
Hieronder vindt u enkele kleine fragmenten uit de film die u op uw computer kunt bekijken. De lage kwaliteit daarvan is natuurlijk aangepast aan een zo snel mogelijk overdracht via Internet en heeft uiteraard niets te maken met de professionele kwaliteit van de eigenlijke film.
De fragmenten staan in het formaat Real Video. De meeste browsers leveren dat automatische mee en anders wordt u gevraagd het gratis programmaatje eerst te downloaden. Mocht dat niet lukken, dan kunt u het vinden op
http://www.real.com
Klik op de betreffende tekst om het video-fragment te zien.


Opening van de documentaire
Wat de ziekte inhoud
ALS en Aids
Begin van de brief aan de huisarts
Soorten (vrijwillige) verzorgers
Op de brancard de disco in
Wat ik allemaal nog zou willen
Feest in het zwembad
Een wonder
Vrijwilliger over verzorging


Technische gegevens van de film

De film is voor 95% op professionele DVCAM camera's opgenomen. Voor de resterende 5% is er gebruik gemaakt van digitale amateurbeelden - noodzakelijk voor het completeren van het beeld dat de film moest uitdragen.
Audio: stereo (48000 Hz).
Montage: in Adobe Premičre Professional met gebruikmaking van vele hulpprogramma's voor de bewerking van de stills, video-effecten en ondertiteling.
Beeldverhouding: 4:3
Gesproken tekst: Nederlands
Ondertiteling: Engels, Frans en Russisch


Buma/Stemra rechten betaald voor vertoning in de huiselijke kring.